Blenduri Cosmetice

Ulei esential de Tamaie

Uleiul esential de Tamaie, intrebuintarile sale si retete aromaterapeutice

Tamaia (frankincense) este una dintre cele mai cunoscute si folosite esente. Din timpuri stravechi, aceasta a fost folosita in ritualuri religioase, in purificari ale caselor si spiritelor, in temple si biserici. Egiptenii o foloseau si la imbalsamari.   Dar pe langa aceste intrebuintari, tamaia mai era folosita si ca remediu impotriva diferitelor boli si in …

Uleiul esential de Tamaie, intrebuintarile sale si retete aromaterapeutice Read More »

Ce este uleiul vegetal de Jojoba (idei de retete cosmetice)

Jojoba este o planta dioica. Acest lucru inseamna ca florile plantei feminine si cele ale plantei masculine cresc si se dezvolta in plante separate. Ele se gasesc intotdeauna alaturate, deoarece planta feminina va fi cea care va da boabele de Jojoba (fructele). Dar pentru acest lucru, ea are nevoie de o planta masculina in preajma …

Ce este uleiul vegetal de Jojoba (idei de retete cosmetice) Read More »

Ulei de salvie macerat

Uleiul de salvie macerat si cum se foloseste el in retete cosmetice

Salvia este o planta foarte populara si usor de crescut si in ghiveci. Pe langa acest lucru, „salvia officinalis”, asa cum este ea recunoscuta in lumea botanistilor, aduce nenumarate beneficii pielii si starii de sanatate si mentale in general.   Cititi si despre cum sa folositi uleiul esential de salvie in siguranta si la ce …

Uleiul de salvie macerat si cum se foloseste el in retete cosmetice Read More »