Ulei de salvie macerat

Uleiul de salvie macerat si cum se foloseste el in retete cosmetice

Salvia este o planta foarte populara si usor de crescut si in ghiveci. Pe langa acest lucru, „salvia officinalis”, asa cum este ea recunoscuta in lumea botanistilor, aduce nenumarate beneficii pielii si starii de sanatate si mentale in general.   Cititi si despre cum sa folositi uleiul esential de salvie in siguranta si la ce …

Uleiul de salvie macerat si cum se foloseste el in retete cosmetice Read More »

Ulei esential de Tea Tree

Uleiul esential de Arbore de Ceai (Tea Tree) si intrebuintarile sale

Uleiul esential de Tea Tree creste in mod natural doar in Australia si poarta numele botanic de „Melaleuca alternifolia”. Desi era folosit de foarte multi ani de locuitorii bastinasi, cel care a descoperit copacul de „tea tree” (impreuna cu continentul australian) a fost James Cook.   Cook a fost un explorator britanic care, o data …

Uleiul esential de Arbore de Ceai (Tea Tree) si intrebuintarile sale Read More »

Ulei de avocado

Uleiul de Avocado, un adevarat aliat in frumusete si sanatate

Uleiul de avocado e originar din Mexic, si a inceput sa devina cunoscut si apreciat prin secolul XVII, cand conchiztadorii spanioli l-au adus pe continentul european. Aztecii obisnuiau sa-l vada ca si simbol al dragostei si al fertilitatii. Probabil unul din motive ar fi ca fructele de avocado cresc in pereche pe crengile copacilor de …

Uleiul de Avocado, un adevarat aliat in frumusete si sanatate Read More »

Cum functioneaza uleiurile esentiale in tratamentele Spa

Cum functioneaza uleiurile esentiale si cum pot fi ele folosite in tratamentele Spa de acasa

In general, uleiurile esentiale trebuie sa fie 100% pure pentru a putea fi folosite cu succes in aromaterapie (masaj si inhalare, si uneori chiar folosirea lor ca suplimente alimentare).   In caz ca va intrebati cum anume „stiu” uleiurile esentiale ce trebuie sa previna sau sa imbunatateasca (de multe ori si sa trateze), sa stiti …

Cum functioneaza uleiurile esentiale si cum pot fi ele folosite in tratamentele Spa de acasa Read More »

Uleiuri vegetale si uleiuri esentiale pentru pielea sensibila

Uleiuri vegetale si uleiuri esentiale importante pentru ingrijirea pielii sensibile

Pielea este un organ cu multe atributii. Pe langa faptul ca protejeaza organismul uman, pielea este responsabila si pentru reglarea temperaturii. Atunci cand ceva se intampla in interior, pielea va reactiona si va va da de stire ca ceva nu e in regula.   Acesta e si cazul pielii sensibile. Pielea sensibila poate fi resimtita …

Uleiuri vegetale si uleiuri esentiale importante pentru ingrijirea pielii sensibile Read More »

Ulei esential de trandafiri pur

Cum recunoasteti un ulei esential de trandafiri pur si cum se foloseste el

Uleiul esential de trandafiri este printre cele mai scumpe si pretioase elixiruri ale frumusetii. Acesta este de doua feluri:   Ulei esential de trandafiri. Mai este cunoscut si sub numele de „Rose Otto”. Absolut de trandafiri.   Fiecare dintre cele doua tipuri de ulei de trandafiri au si avantaje si dezavantaje, pe care le voi …

Cum recunoasteti un ulei esential de trandafiri pur si cum se foloseste el Read More »

Beneficiile uleiurilor esentiale

5 dintre cele mai importante beneficii ale uleiurilor esentiale

Oricat de greu de crezut ar parea, uleiurile esentiale chiar pot fi folosite in avantajul sanatatii voastre. In mod deosebit, pielea este cea care beneficiaza cel mai mult de proprietatile binefacatoare ale uleiurilor esentiale.   Intr-adevar, uleiurile esentiale pot fi folosite si ca medicamente naturiste, luate pe cale orala, dar lucrul acesta e posibil doar …

5 dintre cele mai importante beneficii ale uleiurilor esentiale Read More »

Ulei din samburi de struguri

Cum se foloseste uleiul din samburi de struguri in cosmetica?

Uleiul din samburi de struguri este un ulei de baza in multe retete cosmetice si este relativ nou pe piata uleiurilor vegetale. Inainte, producatorii de vin erau obligati sa arunce pielitele si samburii strugurilor, dar acum, datorita tehnologiei moderne si a preselor mecanice foarte puternice, din samburi se poate extrage ulei vegetal.   Din peste …

Cum se foloseste uleiul din samburi de struguri in cosmetica? Read More »

Ulei esential de lavanda si lamaie

De ce uleiul esential de lamaie si cel de lavanda sunt atat de populare?

Uleiul esential de lavanda si uleiul esential de lamaie sunt doua dintre cele mai populare uleiuri esentiale. Ele se regasesc in majoritatea caselor celor care sunt adepti ai medicinii naturiste. Uleiul esential de lavanda si cel de lamaie merg bine impreuna amestecate in tot felul de retete pentru energizarea mintii si a corpului. Sinergia lor …

De ce uleiul esential de lamaie si cel de lavanda sunt atat de populare? Read More »

Lumanari parfumate facute in casa

De ce lumanarile parfumate facute in casa sunt mai bune decat cele din comert?

Pana la inceputul anilor 1900, lumanarile erau singura sursa de lumina cand se lasa seara. Deasemenea, in timpuri si mai vechi, pe cand inca nu existau ceasuri, lumanarile gradate erau folosite pe post de ceas. Oamenii isi planuiau activitatile de zi cu zi in functie de durata arderii unei lumanari.   In ziua de azi, …

De ce lumanarile parfumate facute in casa sunt mai bune decat cele din comert? Read More »