Ulei de salvie macerat

Uleiul de salvie macerat si cum se foloseste el in retete cosmetice

Salvia este o planta foarte populara si usor de crescut si in ghiveci. Pe langa acest lucru, „salvia officinalis”, asa cum este ea recunoscuta in lumea botanistilor, aduce nenumarate beneficii pielii si starii de sanatate si mentale in general.

 

Cititi si despre cum sa folositi uleiul esential de salvie in siguranta si la ce anume este el bun.

 

Foarte pe scurt, uleiul esential de salvie poate fi folosit in tratarea sau imbunatatirea acneei, celulitei, bufeurilor cauzate de menopauza (eficacitate demonstrata de cercetatorii suedezi), dar si un tratarea sau imbunatatirea infectiilor de tot felul (gura, piele, unghii, etc.).

 

Partea cea mai buna este ca va puteti face propriul ulei de salvie acasa. Avantajul in toata aceasta indeletnicire ar fi ca v-ar costa mai putin pe termen lung deoarece veti face mai mult ulei decat ati cumpara. Tineti minte insa, uleiul de salvie macerat nu e acelasi lucru cu uleiul esential de salvie.

 

Macerarea presupune adaugarea unui ulei vegetal pur si organic peste frunzele proaspete de salvie. Uleiul vegetal poate fi orice, de la avocado, samburi de struguri, la floarea-soarelui , masline sau jojoba. Orice doriti sau aveti deja in casa.

 

Insa, tineti cont si de faptul ca unele uleiuri vegetale au un miros caracteristic si puternic si pot estompa mirosul salviei. Asa cum e cazul uleiului de masline.

 

Cum se obtine uleiul de salvie macerat:

 

Pentru macerarea salviei, alegeti uleiul vegetal dorit si zdrobiti frunzele de salvie pentru a le ajuta sa –si elibereze mai usor si repede esenta. Umpleti un borcan cu frunzele de salvie si turnati uleiul peste, pana se umple borcanul. Astfel, maceratul va iesi destul de puternic si aromat. Daca il vrei ceva mai bland (pentru un prim experiment), puneti frunze doar cat sa acopere jumate de borcan, restul completati cu uleiul vegetal.

 

Tineti borcanul cu capac undeva unde sa-l vada soarele, timp de 2 zile sau pana cand frunzele au capatat culoarea maro si par ofilite. Acela e semnul ca frunzele si-au lasat toata esenta in ulei. Strecurati uleiul si transferati-l intr-un borcan curat. Tineti-l la frigider dupa folosire. Daca-i adaugati si cateva picaturi de vitamina E, ii puteti prelungi valabilitatea la peste un an.

 

Beneficiile uleiului de salvie macerat:

 

  • Nu mai trebuie diluat cu alt ulei vegetal.
  • Poate fi folosit ca atare pe piele.
  • Poate fi folosit ca ulei de baza (vegetal) in alte amestecuri de uleiuri esentiale si retete cosmetice.

 

Ulei de salvie macerat

 

Idei de amestecuri si retete cosmetice cu ulei de salvie macerat:

 

Pentru un ten curat, lipsit de cicatrici si acnee, puteti amesteca uleiul de salvie macerat cu cateva picaturi chiar de ulei esential de salvie sau de lavanda, de lamaie , de palisandru (rosewood), sau de trandafir. Amestecul va poate ajuta sa curatati pielea si s-o hraniti in acelasi timp. Stafilococul responsabil pentru producerea acneei poate fi distrus cu uleiuri esentiale, dar e nevoie si de un stil de viata ceva mai sanatos, pe cat posibil. Folositi uleiurile esentiale pentru a va detensiona si destresa in fiecare zi.

 

Pentru a imbunatati si preveni celulita, puteti folosi uleiul de salvie macerat ca ulei de baza amestecat cu alt ulei de baza precum cel de avocado. Amandoua au proprietati refermizante, hranitoare si cicatrizante. Mai puteti adauga ulei esential de imortele, de trandafir, lamaie, chiparos si chiar cimbru de munte.

 

Toate vor alcatui un amestec puternic, care in timp, va ajuta la imbunatatirea aspectului celulitei. Incercati sa aplicati in fiecare seara cu miscari circulare si energice, masand in directii opuse pentru stimularea circulatiei sanguine.

 

Uleiul de salvie macerat este destul de usor de facut si foarte folositor in multe situatii. Atunci cand e folosit in doze moderate si nu se depasesc 7 – 10 zile de aplicari consecutive, uleiul de salvie poate sa va scoata din multe impasuri.

 

Ati facut vreodata vreun macerat uleios? Dar ulei de salvie macerat si la ce l-ati folosit?

 

 

Join the Essential Hunger Newsletter

Abonati-va pentru a primi notificare pe email de fiecare data cand postez articole noi!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *